MIN MAKARONI LÅDA
(kanon god vardags rätt)
MIN KIKÄRTS RÖRA MED HONUNG
(passar bra att ha på smörgåsen m.m)
- Mixa en burk kikärtor (avsköljda) med ca 1msk olja (rapsolja är bra) och ca 2 msk vatten.
- prässa ned en vitlöks klyfta och ca2msk honung
- smaksätt med salt och peppar
KANDERADE ROSENBLAD
(på bilden så ser ni min älskade och väldoftande klätter ros ´rosa sympatie) |
Ingredienser:
2dl socker
1dl florsocker
2 äggvitor (hårt vispade)
2msk vatten
jordgubbs strössel(mald)
Vispa ägg hårt och blanda i lite vatten
doppa sedan ned rosenbladen i äggröran
och sedan silar man över lite socker på båda sidorna
in i ugnen i 70-80grader i ca 1 timma
sila över lite extra socker el jordgubbs strössel för mer smak när dom komer ut ur ugnen
Kanderade rosenblad är otroligt vackert och trevligt att servera!
(på bilden så ser ni min älskade och väldoftande klätter ros ´rosa sympatie)